Imagini, discuții, muzică, plastilină.
Vineri, 12 septembrie, 20:00, Asociația Culturală Imbold vă invită la AntrenArt #3 cu un „duel” al saxofoanelor: Mihai Iordache și Paolo Profeti. Cei doi muzicieni ne vor povesti despre muzica din România versus cea din Italia și despre cum e cariera de saxofonist.
Mihai Iordache ne va vorbi despre viața de artist din România și ne va arăta câteva trucuri și jocuri cu saxofonul. De asemenea, artistul ne va spune despre casa lui de discuri și despre cum e să fii curator de muzică.
Paolo ne va spune despre cum e să oscilezi între publicul român și cel italian, despre cum e viața de artist în România și ne va face câteva demonstrații live la saxofon.
Ne vedem vineri, la 20:00, Plastilina, Olari 8
Fără Taxă de Participare, 30 locuri disponibile.
Înregistrare: 0755 084 084
Saxofonistul Mihai Iordache a început să cânte la saxofon la începutul anilor ‘90, fiind fascinat de sunete încă din copilărie. Primele lui influențe au fost Charlie Parker, Leen Konitz și Ornette Coleman. S-a lansat cu un solo într-una din melodiile formației rock Timpuri Noi, apoi a cântat alături de alți muzicieni de jazz sau de rock în perioada anilor ‘90, inclusiv cu pianistul Harry Tavitian – cu care a înregistrat două albume, Axis Mundi și Balcaz- cu pianistul Lucian Ban, chitaristul Sorin romanescu, bassistul Vlaicu Golcea, trombonistul Tom Smith și cântăreața Marta Hristea.
În 2003 și-a întemeiat propria formație, Iordache, inițial inspirată de Sun Ra Arkestra. Formația a înregistrat patru albume: Friday – alături de Tom Smith (2003), Dissipatin’ (2005), One life left (2012) și Garden Beast(2014). Iordache a cântat în cele mai multe dintre cluburile și festivalurile românești, cum ar fi Stufstock, Jazz and more, Green Hours International Jazz Fest și Gărâna Jazz Fest, dar și în afara României, inclusiv în Ungaria, Belgia, Luxemburg și Israel. De asemenea, începând cu anul 2003, Iordache cântă la saxofon, flaut și la tamburină cu formația de indie rock Kumm.
Paolo Profeti, tânăr și talentat saxofonist și compozitor italian stabilit în România, cântă alături de muzicieni români dintre cei mai vizibili. Universul de referință al „laboratorului lui muzical” îl reprezintă o panoramă amplă cu mixuri între zona latină și muzica contemporană europeană, dar și nuanțe funky.
AntrenArt cuprinde o serie de discuții informale de câte 25 minute cu antreprenori, designeri sau artiști care vor deconstrui inspirațional evoluția proiectelor lor și vor sublinia momente cheie, amenințări, tips and tricks în procesul antreprenorial. Fiecare prezentare este urmată de o sesiune de Q & A.